Verandervermogen: betrokkenheid en daar voorbij

Tom en Max2Zowel Tom als ik komen bij veel organisaties. En als ik ergens binnenstap, voel ik direct hoe betrokken de medewerkers zijn. Ik geniet van organisaties waar dat goed is ontwikkeld. Deze zijn energiek en je merkt dat mensen wat voor elkaar over hebben. Het is dus logisch dat uit het onderzoek naar Verandervermogen (van Business Fitscan en RenM|Matrix) blijkt, dat Betrokkenheid een bepalende factor is bij succesvol veranderen. Hoge betrokkenheid kan zelfs tot 5 maal zoveel motivatie en energie opleveren.

Maar ervaring leert, dat bij veel organisaties 70% van de veranderingen mislukt. Dat is een grote schadepost en levert vooral frustratie en verandermoeheid op. Uit het onderzoek naar Verandervermogen, blijkt dat betrokkenheid één van de vijf bepalende factoren is om succesvol te veranderen. Het is meer dan de moeite waard om alle factoren te kennen en te meten. En vast te stellen hoe goed je in staat bent te veranderen (Verandervermogen bepaalt voor 85% het succes). Daarvoor is de Business Fitscan ontwikkeld.

Business Fitscan biedt inzicht in de relevante en beïnvloedbare factoren van Verandervermogen. Het wordt gemeten en uitgedrukt in één cijfer: de zogenaamde Net Change Factor®. Op basis van de nieuwe inzichten leert Business Fitscan je organisatie de slagingskans bij veranderingen te vergroten. Daarbij wordt de methode gebruikt van zichtbaar, meetbaar, bespreekbaar en hanteerbaar maken.

Door het periodiek te meten biedt Business Fitscan een belangrijk stuurmiddel. De Net Change Factor® is de Key Performance Indicator en maakt Verandervermogen in de tijd volgbaar.

uw contactpersoon

Max Cramwinckel

Algemeen directeur

Tel: 043-3508000

m.cramwinckel@renmmatrix.nl

Meer weten over de Business Fitscan?
Bezoek de Business Fitscan website of lees ons artikel in Limburgs Dagblad/ Dagblad de Limburger.