Verandervermogen Onderzoek

De huidige tijd maakt nog eens duidelijk hoe belangrijk verandervermogen is. Of het nu gaat om het effectief implementeren van projecten, slim kosten besparen of het versterken van de concurrentie positie, verandervermogen speelt daar een centrale rol in. Als je effectief wil veranderen moet je dieper en scherper inzicht krijgen in je eigen organisatie.

De schijf van 5 voor een gezonde organisatie.

Verandervermogen is een het vermogen van alle medewerkers en leidinggevenden om effectief te veranderen.  Dat wordt bepaald door 5 veranderdrivers: de ervaren Noodzaak tot veranderen, de Koers, de Betrokkenheid, de ervaren Veranderruimte en Belemmeringen.  Dit model is wetenschappelijk gevalideerd. De schijf van 5 voor een gezonde organisatie.

Hoe verandervermogen objectief vast te stellen.

Ons onderzoek naar verandervermogen geeft je hier inzicht in. Laat bovendien zien hoe belangrijk elke driver in uw specifieke organisatie is. En dat biedt concrete handvatten om precies aan die knoppen te draaien zodat u de meest effectieve route kiest om het verandervermogen van de organisatie te versterken. En je kunt de eigen resultaten vergelijken met de Nationaal Onderzoek Verandervermogen 2022, waarvoor RenM|Matrix het onderzoek verricht. Ook dat geeft houvast.

Wat levert het op?

Wat als je de gave krijgt om vooruit te kijken? Zodat je kunt anticiperen en je kunt focussen op uitdagingen. Zo zorg je voor draagvlak bij stakeholder nog voordat je start. Zo vergroot je de kans op succes én het bespaart tijd, geld en het maakt het veranderen leuker.

Ook deze vorm van organisatie onderzoek past perfect in het platform van OrganisatieInzicht , waarmee dat platform nog krachtiger wordt.

Op dit gebied werkt RenM|Matrix samen met Business Fitscan. Wij doen de onderzoeken en Business Fitscan adviseert daarover.

Interesse in het kennen en versterken van het verandervermogen van uw organisatie?

Het Nationaal Onderzoek Verandervermogen 2022 laat de Net Change Factor en haar drivers zien, ook per sector.

uw contactpersoon

Max Cramwinckel

Algemeen directeur

Tel: 043-3508000

m.cramwinckel@renmmatrix.nl